Bornholmtunnelen


 
Folkemøde-rekorder og tunnel-syn

LEDER i Bornholms Tidende, Sektion 1, side 2, 16. april 2015

I de her dage er jeg til møde i Jylland med en rÌkke andre chefredaktører fra lokale dagblade i landet, og jeg overdriver ikke, nür jeg skriver, at man ude i landet har svÌrt ved at mønstre samme begejstring for Folkemødet pü Bornholm, som jeg og mange andre bornholmere helt sikkert har det.

Det forstĂĽr jeg sĂĽdan set godt.

Misundelse er en grim ting, som jeg svarer mine kolleger med et glimt i øjet, nür de stiller spørgsmül ved arrangementet.

Og Folkemødet i 2015, der skydes i gang om to müneder, tyder pü at slü alle rekorder - igen.

FÌrgen kunne i gür og her i avisen berette, at man pü nuvÌrende tidspunkt har solgt 35 procent flere billetter i folkemødeugen i forhold til samme tidspunkt sidste ür! Søndag den 14. juni har man for første gang nogensinde 14 afgange(!) til og fra Bornholm.

En forklaring pü de mange solgte billetter kunne naturligvis vÌre, at folkemødedeltagerne er i usÌdvanlig god tid med planlÌgningen og ikke vil stü i Ystad uden en billet om godt to müneder, nür det gür løs.

Jeg er dog overbevist om, at det skyldes, at Folkemødet i ür tager endnu et skridt op ad stigen og vokser pü ny.

Og nu vi er ved de infrastrukturelle udfordringer og glÌder, skal der falde et par ord om foreningen, der ønsker en tunnel fra Sverige til Bornholm. Eller i hvert fald forundersøgelser af en südan.

Jeg har det meget svÌrt med det projekt, og jeg er ked af sige det: Det er altsü ikke en sag, man kan snakke om ovre, uden at folk bryder ud i grin og henviser til De Nattergales The Julekalender, hvor vittigheden blandt andet gik ud pü, at vÌrten i radioavisen berettede om planer om faste forbindelser mellem Jylland og fjerne afkroge af kongeriget som FÌrøerne og Christiansø.

Jeg har tidligere sagt, at om vi sü plastrede hele Østersøen til med asfalt og gjorde Bornholm landfast med SjÌlland, sü ville vores udfordringer ikke vÌre løst af den grund.

Nogle bornholmere glemmer nogle gange at Bornholm er nüja, en ø. Det betyder udfordringer indimellem, men det er vel ogsü charmen? I forhold til førnÌvnte folkemøde og den store succes, sü skyldes den - succesen altsü - i min bog i øvrigt, at Folkemødet holdes her pü øen og ikke ovre.

PS: Til lykke til Venstre med valget af en ny formand. Det er et valg, der peger fremad efter en periode med rod i partiet. Frederik Tolstrup virker som den helt rigtige mand til at føre partiet videre.

Nogle bornholmere glemmer nogle gange at Bornholm er nüja, en ø.Gĺ til oversigt for presseklip.