Bornholmtunnelen

Udviklingsplan vedtaget til ny runde

I en lang og detaljeret debat vedtog kommunalbestyrelsen torsdag Bornholms Udviklingsplan for 2012, som den foreligger nu. Men der kommer en ny debatrunde i august.
 
TV2 Bornholm to 28.06.2012, 18:22, opd.:to, 19:18
Af Niels Clausen

Forslaget til Bornholms Udviklingsplan 2012 blev vedtaget af kommunalbestyrelsen den 1. marts 2012 og har v√¶ret i offentlig h√łring frem til 21. maj 2012.

I h√łringsperioden er der kommet 21 h√łringssvar i alt samt supplerende bem√¶rkninger fra Teknik & Milj√ł om bl.a. vandhandleplaner.

Den nedsatte projektgruppe har behandlet de indkomne handlingssvar, og har på den baggrund forslag til ændringen af udviklingsplanen.

Hvis man √łnsker at vide mere om udviklingsplanen s√• kan man via nednest√•ende link og under dagsordenpunkt 2 finde links til de forskellige bilag i sagen. de er alle PDF-dokumenter.

Kommunalbestyrelsen skulle under m√łdet torsdag tage stilling til udviklingsplanens godkendelse og tage stilling til redeg√łrelsen for kommunalstrategien, der ogs√• ligger som bilag.

SF's Leif Olsen efterlyste under debatten nye fora for lokal debat, så debatten ikke altid "finder sted via de kære lokale medier", som han udtrykte det.

En tunnel mellem Bornholm og Sk√•ne, der ogs√• optr√¶der i de forskellige h√łringssvar, blev m√łdt med ordene:

- Tag nu og sp√łrg svenskerne f√łrst. Og i √łvrigt er en tunnel ikke vejen frem for Bornholm, sagde Leif Olsen.

Venstre slog et slag for at det lokale erhvervsliv, f√•r mulighed for at deltage i offentlige projekter p√• lige fod med andre virkomheder i det √łvrige land.

- Ikke en forfordeling, understregede Steen Colberg.

Han understregede også at det var vigtigt "at holde hele Bornholm i brug". Altså at der også i fremtiden en decentral struktur i det offentlige Bornholm.

- Men blot at man får muligheden for at være med i udbuddene, når de mange penge, som regionskommunen bruger i mange projekter er i spil, sagde Steen Colberg.

Bente Johansen fra Det Radikale Venstre kunne i mods√¶tning til SF godt se det kloge i en tunnel, der g√łr bornholmerne uafh√¶ngige af f√¶rge- og flytider.

Bente Johansen slog også et slag for hurtigere internetforbindelser, mere uddannelse og borgerinddragelse.

Socialdemokraternes René Nordin Bloch erklærede sig enig med Venstre i, at erhvervslivet skal have gode rammevilkår.

- Og så synes jeg at at projektet Bright Green Island fra at være en måske luftig ide, har udviklet sig til at være meget konkret og lovende.

Borgmester Winni Grosb√łll (A) bidrog i debatten med blandt andet at understrege at hun ikke tror p√• en tunnel mellem Bornholm og Sverige.

- Så vil jeg helllere bruge penge at sikre bornholmerne billigere fly, sagde hun.

Venstres Steen Colberg supplerede med en bemærkning om, at en finansiering af en tunnel efter hans mening lå andetsteds end hos kommunalbestyrelsen på Bornholm.

I det hele taget var det stort set kun tunnelen, der b√łd p√• uenigheder. En oph√¶velse af bop√¶lspligten i bornholmske boliger, kunne SF dog ikke tilslutte sig.

Efter debatten lagde borgmesteren op til at hun sammen med gruppeform√¶ndene tager en dr√łftelse, der skal luge ud i de mange forslag, s√• de kan danne grundlag for en mere overskuelig debat.

Link til kommunalbestyrelsens dagsorden

http://www.tv2bornholm.dk/?newsID=62328

Alle beh√łver ikke at v√¶re med i alle foreninger: