Bornholmtunnelen

Apropos sværvægtere

Læserbrev i Bornholms Tidende 05-10-2006

At Jacob Ludvigsen, den skælm, altid har haft en vidunderlig sans for sort humor, véd enhver, der regelmæssigt læser dette organ. At Thor Gunnar Kofoed havde tilsvarende evner, kommer derimod ganske bag på i hvert fald denne læser. Jeg mener, de var svære at få øje på, da han var medlem af Folketinget, evnerne, men nu skal jeg da lige love for, at der er kommet boller på suppen.

Jeg tænker på Bornholms Tidendes artikel den 3. oktober. »Ny forening fik sværvægtere i bestyrelsen« skrevet og fremragende illustreret af Michael Lykke, bl. a. med et billede af Ludvigsen i retstilling fra siden og et andet siddende iført hvid skjorte og seler. Om han også bærer livrem, er ikke til at se, men vægtklassen er rigtig nok.

»Efter at have hørt Cowi’s redegørelse er det ikke så meget et spørgsmål, om Bornholm skal have en tunnel, men om hvornår og hvordan,« siger Ludvigsen. Det er vittigt sagt!

På et af billederne anes en dame i baggrunden. Kunne det være den omtalte Kirsten Seeger, der var lige ved at blive optaget blandt »sværvægterne?« Vi får det ikke at vide. Til gengæld får vi et spændende stilstudie af Thor Gunnar, der ser ud som om, han er ved at løbe fra et eller andet og lige skal tjekke, om Ludvigsen eller »damen« opdager det. Måske har han en dunkel anelse om, at den dér tunnel-galej alligevel ikke holder vand.

35 km dybvandsgranitrør til mellem 5 og 50 mia. kroner, som Cowi-Consult så præcist vurderer, er jo også en slags projekt, især når man ved hvor svært, det er at skaffe bornholmske håndværkere. Bare fem mia. kroner kunne der da for øvrigt godt købes et par gode hurtigfærger for til at peppe Bornholmstrafikkens public service lidt op. Og hvorfor ikke kalde dem »Jacob Ludvigsen« og »Thor Gunnar Kofoed«.

Hvor er jeg dog glad for, at jeg i dag har betalt mit abonnement på Bornholms Tidende, så er jeg da sikret et par billige grin til aftensmaden det næste kvartal.

Jens Meulengracht-Madsen
Kastanievej 8, Gudhjem

G til oversigt for presseklip.