Bornholmtunnelen

BetĂŚnkeligheder ved en tunnel

Visionerne blev sluppet helt løs pü valgmøde

Bornholms Tidende 09-11-2005

BORNHOLM: For første gang blev muligheden for at bygge en tunnel mellem Sverige og Bornholm drøftet i bredere politisk regi, da alle opstillingslister var repræsenteret ved tirsdagens valgmøde i Rønne – men der var absolut betænkeligheder ved en fast forbindelse.

Valgmødet handlede meget om erhvervsudvikling og nødvendige uddannelser, men der var ogsü lagt op til at høre om store visioner, og det var Poul Erik Jessen fra Frie Bornholmere, der seriøst opfordrede til at se nÌrmere pü mulighederne for at etablere en tunnel til Sverige.

Leif Olsen fra SF var den første til at kommentere forslaget og karakteriserede det populistisk. Han lagde vÌgt pü, at før man i det hele taget taler om det, sü bør man spørge, om svenskerne i det hele taget er interesseret i südan en forbindelse. Først derefter kan man begynde at tale om at undersøge økonomien og alt det tekniske, fastslog Leif Olsen.

Teddy Kofoed fra Borgerlisten kunne heller ikke se noget seriøst i forslaget, og han konstaterede, at alene for at etablere en nedkørsel til tunnelen skal man starte midt pü øen og derfor reelt grave halvdelen af Bornholm op.

Kristian Kirk Mailand fra de radikale og Majbrit MĂĽnsson fra de konservative var heller ikke varme pĂĽ forsalget primĂŚrt pĂĽ baggrund af, at der efter deres opfattelse vil gĂĽ alt for lang tid pĂĽ bekostning af at sikre en bedre fĂŚrgebetjening. Mailand nĂŚvnte dog muligheden for, at forskningscentret pĂĽ et tidspunkt kunne sĂŚttes til at finde hoved og hale i det hele.

(LĂŚs mere i Bornholms Tidende)

Af: Flemming Kofoed

Gĺ til oversigt for presseklip.