Bornholmtunnelen

Er bornholmerne naive?

LĂŚserbrev i Bornholms Tidende
15-08-2006

Er bornholmerne bare südan nogle, der gür pü øen, og kun retter sig efter den danske regering og Folketinget, uanset hvad de kommer med. Det mener Jacob Ludvigsen, men det mener jeg ikke. Jeg fÌrdes da meget i Sverige, Tyskland, Polen og en enkelt tur til Italien i sommer.
Jeg mener, at vi skal holde op med at betragte Sverige som et fremmed land. Det er vores nÌrmeste nabo, og sü skal vi se at fü en ordentlig fÌrgeforbindelse til Polen fra Nexø. Man efterlyser penge. Har man spurgt Nordea? Det er dem, som ejer Villum Clausen, og hvor har den vÌret stabil i de sidste to somre, den har bare sejlet, fuld af biler og mennesker ved hver afgang.
De to nye büde har sejlet til Køge og Tyskland. Jeg er glad for Tysklandsruten, den benytter jeg, og jeg er glad for Køgeruten, den benytter jeg ogsü, og den benytter erhvervslivet.
Jeg har opdaget, at dagligvarer pü Bornholm mange gange er en smule billigere end i det øvrige land, for ikke at tale om i København. Her handlede jeg i ISO, parkerede under forretningen, det koster 20 kroner i timen, den udgift er vi fri for herovre.
I Tyskland og i Sverige er dagligvarer billigere end pü Bornholm, men i Polen er de meget billigere, og de fleste steder kan man stadig parkere gratis. Det kan man ikke i København. Her koster det 20 kr. i timen at stille bilen fra sig, sü jeg tager kun til København, nür det er nødvendigt, og sü lader jeg bilen blive hjemme. Skal jeg til Tyskland eller Jylland, sü tager jeg over Køge eller Mukran.
En tunnel fra Bornholm til et af de mest øde steder i Sverige er nok en god idÊ pü sigt, men den kommer jeg nok ikke til at opleve, og jeg har nu altid taget problemerne, som de kommer og handlet derefter.

Karsten Pedersen
HjortestrĂŚde 8
Nexø

Gĺ til oversigt for presseklip.