Bornholmtunnelen

Føtex på Rønne Havn/Bornholmertunnel

Bornholms Tidende, tirsdag 31. januar 2012 kl: 15:00 af: Jørn Holger Christensen, Thorkildsvej 19, Rønne

»Ny Føtex deler bornholmerne,« 23. januar skriver DR P4, at befolkningen på Bornholm er delt i spørgsmålet om et Føtex på Rønne Havn 45 % »JA« og 45 % »NEJ.« 25. januar kan man så høre på TV2 News, at man har prøvekøbt 32 af de mest populære dagligvarer til kr. 463,71, som i Bilka ville have kostet kr. 964,32. Dette kan også læses på TV2-Tekst-TV side 155.

Hvis man så prøver at tænke lidt længere frem i tiden, TÆNK hvis vi fik en tunnel til Sverige, fri for afhængigheden af færgernes sejlplaner og flyenes flyveplaner, så kunne vi bare tage vores bil og køre til Sverige og videre ud i den vide Verden, hvor end man skulle hen - skønt endelig uafhængig af vind og vejr, om færgerne kan, og hvornår de sejler, eller om flyene kan og hvornår de starter og lander.

MEN HOVSA! Hvis bornholmerne får denne mulighed, hvad vil der så ske med de lokale handlende i Rønne, Nexø og ude på øen. Så er det pludselig ikke mere et Føtex på Rønne Havn, der truer. Nej nej, det er noget meget større, en Bornholmer-Tunnel til Sverige. Ikke nok med at handelen centraliseres, som man råber så højt om, hver gang noget planlægges at ligge i Rønne og ikke ude på øen, men pengene sendes ud af landet, skatteindtægterne kommunale, kirke og statsskatterne falder - Uha! Gekås Ullared AB (»Mega stort supermarket i skøn natur, helt bestemt en tur værd.«) Danska Vägen 13, 310 60 Ullared, Sverige.

http://tidende.dk/?Id=33297

 

G til oversigt for presseklip.