Bornholmtunnelen

KB-møde: støtte til tunnelundersøgelse

To kommunalbestyrelsesmedlemmer vil have kommunen til at spille en mere aktiv rolle i bestræbelserne på at få en tunnel mellem Bornholm og Sverige.

TV 2/Bornholm to 25.04.2013, 22:18 af Vilhelm Lindeloff

Den konservative gruppeformand Kirstine van Sabben har fremsat forslaget sammen med Kristendemokraternes Bjarne Hartung Kirkegaard, men oprindeligt var der en forslagsstiller mere.

Socialdemokraternes gruppeformand Rene Bloch var med til at fremsætte resolutionen, men trak sig pludselig som forslagsstiller.

De nu to forslagsstillere ønsker kommunalbestyrelsens opbakning til en resolution der støtter en forundersøgelse af havbunden nord for Bornholm med henblik på at vurdere muligheden for et bygge en tunnel mellem Bornholm og Sverige.

- Vi skal ikke drøfte for og imod en tunnel. Vi skal drøfte, om vi skal få undersøgt, om det overhovedet kan lade sig gøre, siger Kirstine van Sabben.

Hun ønsker at få en forklaring fra René Nordin Bloch, om hvorfor har han trukket sig fra at være med til at fremsætte punktet.

Der medføre flere mishagsytninger fra medlemmerne af den socialdemokratiske gruppe. Borgmester Winni Grosbøll opfordrer til, at man nøjes med diskuttere selve punktet.

Borgerlistens Bjarne Kristiansen ønsker ikke at stemme for punktet. Han mener, det er forkert sige, at færgedriften er sårbar, således som der står i resolutionen.

Leif Olsen taler på vegne af hele SF´s gruppe. SF ønsker ikke at stemme for resolutionen. SF mener ikke en tunnel er realistisk.

Løsgængeren Carl Ilsøe og DF´s Linda Kofoed Persson bakker op om resolutionen.
 
 

G til oversigt for presseklip.