Bornholmtunnelen

Kampen om en tunnel til Bornholm

TV 2/Bornholm 26. april 2005 08:54

Peter Andreas Harteg er en ivrig fortaler for en tunnel mellem Bornholm og Sverige, og nu inviterer han til et ikke helt almindeligt pressem√łde.

Fredag den 5. maj 2005 kl. 5.55 sker der noget helt specielt på Ringegård, Ringedalsvej 14, Vang

Kristi Himmelfartsdag 2005 vil en gruppe borgere p√• Bornholm tage spaden i egen h√•nd og stikke det f√łrste stik ned i undergrunden til en tunnelforbindelse mellem Bornholm og Sverige. Elementerne himmel, hav og jord forenes p√• det magiske tidspunkt tidligt om morgenen kl. 5.55 5/5 05, skriver Peter Anderas Harteg i en pressemeddelelse.

Tunnel-forkæmperne beskrives således i pressemeddelelsen:

For knap 34 år siden var Jacob Ludvigsen også med til at skrive Danmarkshistorie, da han dannede fortrop i etableringen af Christiania. Til dagligt kæmper Jacob Ludvigsen for bornholmsk selvstyre, men han går ikke ind for bornholmsk projektionisme og ser en tunnel som en åbning til omverdenen. I 1981 var Jacob Ludvigsen med til at udstede bornholmske penge og i 1993 satte han Bornholm til salg i International Herald Tribune.

PR-manden og vinhandler S√łren Wolff var redakt√łr for Dagbladet Bornholmeren indtil indtil 1991, da han besluttede at blive selvst√¶ndig. Godt tre √•r senere lukkedes avisen af uforst√•elig grund af bedrevidende folk ovrefra. S√łren Wolff har til dato v√¶ret den flittigste l√¶serbrevsskribent, der har argumenteret mest for en tunnel i pressen.

Peter Andreas Harteg er initiativtager til projektet Bornholmtunnel.dk. Han var stifter og formand i en årrække for Foreningen BAGlandet Bornholm, der bl.a. kæmper for, at flere unge vælger at bosætte sig på Bornholm.

Advokat Christian Dohn deltager også i ceremonien. Bagmændende for Bornholm-tunnelen arbejder på dannelsen af et tunnel-konsortium, evt. med tegnelse af folkeaktier i projektet. Christian Dohn skal være chefjurist for et sådan konsortium.

(Kilde)

GŚ til oversigt for presseklip.