Bornholmtunnelen

Søger private investorer til tunnel mellem Bornholm og Sverige

DR / Nyheder Indland 08. jul. 2006 16.11 - Opdat.: 08. jul. 2006 16.56

En kreds af folk pĂĽ Bornholm arbejder pĂĽ at fĂĽ boret en tunnel mellem Bornholm og Sverige.

Om kort tid vil et overslag pü, hvad en undersøgelse af den nÌrmest ukendte geologi under klippeøen kan koste, vÌre klar, men pü grund af økonomiske problemer i Bornholms Regionskommune vil der ikke vÌre penge til undersøgelsen derfra.

Derfor forsøger Tunnelinitiativgruppen at fü private investorer pü banen.

Private midler
- Der er ikke nogen offentlige midler til at skyde ind i projektet. Derfor overvejer vi at oprette en fond og finde private midler til projektet, siger Peter Andreas Harteg fra Tunnelinitiativgruppen.

Landets trafikpolitikere har ikke vist den store interesse for projektet, men en tunnel vil for en del bornholmere vÌre svaret pü drømmene om nemmere transport til og fra øen.

Tunnelentusiasterne forestiller sig en tunnel mellem landsbyen Vang pĂĽ vestsiden af Bornholm og Sandhammaran i Sverige.

Det er en distance pĂĽ smĂĽ 40 kilometer - svarende til lĂŚngden pĂĽ tunnellen under Den Engelske Kanal, der kostede i omegnen af 120 milliarder kroner.

Meget billigere
Prisen skrÌmmer de fleste, men Tunnelinitiativgruppen mener, at det kan gøres vÌsentligt billigere. Derfor inviterede de i denne uge direktøren for de store undersøiske tunnelprojekter pü FÌrøerne, Dåvid Reinert Hansen, til Bornholm.

Her forklarede han ifølge DR Bornholm, at en tunnel mellem Sverige og Bornholm vil kunne bygges for cirka 2,5 milliarder kroner, hvis man efterligner den fÌrøske model med billige, enkle tunneller.

Kilde.

Gĺ til oversigt for presseklip.