Bornholmtunnelen

Tunnel kan konkurrere med fĂŚrge

DR Bornholm 05. maj 2005 08.04

Peter Harteg, Søren Wolff og Jacob Ludvigsen, ved morgenens symbolske første spadestik til Peter Hartegs idÊ om en tunnel mellem Bornholm og Sverige.

Foto: Andreas Munk Š DR Bornholm

16 tunnelforkÌmpere og en schäferhund var tidligt oppe her til morgen for at tage det første spadestik til en tunnelforbindelse mellem Bornholm og Sverige.

For de fleste virker en fast forbindelse som ren utopi, men det forhindrede ikke de morgenfriske tunnel folk i at tage hul pĂĽ byggeriet ved klippekysten ved Vang.

Og i følge Peter Andreas Harteg, der var en af fire spadestikkere, er en tunnel ikke en urealistisk løsning pü de bornholmske trafikproblemer.

- Pü FÌrøerne kan man bygge tunneller til en pris pü 50 millioner kroner pr. kilometer. Kan vi gøre det samme, sü er prisen under to milliarder kroner. Og sü er en fast forbindelse til Sverige bestemt et realistisk alternativ, siger Peter Andreas Harteg.

Tunnelbyggeriet er dog allerede stødt ind problemer. Ejeren af den grund, hvor det første spadestik blev taget, insisterede nemlig pü, at det cirka 20 centimeter dybe tunnelhul blev fyldt op igen.

Og det er det sĂĽ blevet.

Skrevet af: Lis Eilsøe - Kilde

Hør indslag fra Bornholms Radio (mp3 1.394 KB)

Gĺ til oversigt for presseklip.