Bornholmtunnelen

Tunnelmøde 7. juli 2006

Fredag eftermiddag den 7. juli 2006 var der pü Cafe Bazil i Allinge møde med direktøren for de store undersøiske tunneler pü FÌrøerne, Dåvid Reinert Hansen.

Han var inviteret for at komme og fortĂŚlle de bornholmske
tunnelentusiaster om, hvordan et lille samfund kun lidt større end Bornholm kan realisere sü store byggeprojekter til sü fü penge, som det kan lade sig at gøre pü FÌrøerne. En tunnel mellem Bornholm og Sverige vil kunne bygges for omkring 2.5 mia kroner, hvis man kan efterligne den fÌrøske model.

Pü mødet foreslog Dåvid Reinert Hansen, at vi pü Bornholm finder private investorer til etablering af tunnelen mellem Bornholm og Sverige, ligesom man er i gang med i det nÌste store undersøiske tunnelprojekt pü FÌrøerne.

Der mødte 12 deltagere op til mødet. Størstedelen af deltagerne er medlemmer af den initiativgruppe, der blev stiftet efter det første offentlige møde om tunnelen den 18. april 2006 i Gudhjem.

Tunnelinitiativgruppen mødes igen i midten af august, hvor et udkast pü et tilbud pü forundersøgelser fra konsulentfirmaet COWI vil blive drøftet. Nür tilbuddet er endeligt udarbejdet, vil tunnelinitiativgruppen prÌsentere det for borgmester Bjarne Kristiansen.

Peter Andreas Harteg fortÌller indledelsesvist kort om sin rejse til FÌrøerne.

Dåvid Reinert Hansen, Direktør for Vågatunnilin og Norðoyatunnilin pü FÌrøerne

Billederne er fotograferet af Jacob Ludvigsen.

Undermenu