Pressemeddelelse vedr. Foreningen Bornholmtunnel generalforsamling 27. april 2023.04.28

Foreningen Bornholmtunnel gennemfører et sporskifte. Siden foreningen blev stiftet i 2005, har formålet været at få igangsat en forundersøgelse af en tunnel forbindelse til Bornholm. Meget energi er brugt på at argumentere for forskellige praktiske og tekniske løsninger for en sådan forbindelse. Mange medlemmer har gennem tiden lagt mange ressourcer i projektet. På den netop afholdte generalforsamling blev der gjort status og Generalforsamlingen har givet den nye bestyrelse mandat til at ændre fokus og formål. Der vil indtil næste generalforsamling blive arbejdet på at give foreningen et servicetjek, så det primære formål over tid kan blive opfyldt. Formålet for foreningen vil fremadrettet være at arbejde for etablering af en fast forbindelse mellem Bornholm og Sverige. Dette vil blive opnået dels ved at øge foreningens synlighed, og dels ved at øge antallet af medlemmer.

Tidligere formand gennem 10 år Anne Margrethe Roesen ønskede at træde af som formand, men bliver i bestyrelsen som kasserer. Ny formand er Claus Rylander Christensen.

At diskutere en fast forbindelse til Bornholm er mere aktuelt end nogensinde. Den første del af Bornholms Trafikanalyse er netop afsluttet og skal nu diskuteres i Trafikkontaktrådet. Trods aktuelle kapacitetsproblemer er en fast forbindelse ikke inkluderet i denne analyse, hvilket indikerer en klar begrænsning. Dette er næppe til fordel for brugere af trafikforbindelser til og fra Bornholm.

Da foreningen blev stiftet, blev den hos nogle modtaget som en protest eller happening. Siden da er der løbet meget vand i åen, og udviklingen verden over har vist, at vi, ved at sikre infrastrukturen med faste forbindelser med tilstrækkelig kapacitet, kan bevare grundlaget for udvikling også i afsides beliggende dele af samfundet.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *